Az Európai Unió kiválósági központjaként jegyzett Szegedi Biológiai Kutatóközpont, mely egyike a Magyar Tudományos Akadémia élettudományi kutatóműhelyeinek, erős és támogató talajt biztosított a Delta Bio 2000 Kft.-nek 2007-ben, hogy spin-off cégként kaput nyithasson a molekuláris diagnosztikai szolgáltatások felé. A DeltaGene a Delta Bio 2000 Kft. molekuláris diagnosztikával és szekvenálással foglalkozó divíziója.

About us 3

A célzott daganatellenes terápiás szerek megjelenése erős ösztönző erővel bírt profilunk kialakításában, és amint elérhetővé váltak a tumorfejlődés megakadályozására ható terápiás szerek, a kezdetektől bekapcsolódtunk a célpontok molekuláris jellemzésének kidolgozásába. CE IVD minősítéssel rendelkező diagnosztikai eljárásainkkal és kitjeinkkel rendszeres nemzetközi validációban veszünk részt, így biztosítva a folyamatosan magas színvonalú szolgáltatást.

Kutató- és alkotómunkánk középpontjába a nemzetközi trendeknek megfelelően bekerült az egysejt technológia és a vérplazmában található szabad DNS-en alapuló úgynevezett nem-invazív diagnosztika, mellyel célunk, hogy a beteget és az egészségügyi ellátórendszert legkevésbé megterhelő kimutatási eljárásokat vezessünk be.

Az egysejt diagnosztika lehetővé teszi, hogy a rák kialakulásának molekuláris mechanizmusát a lehető legmélyebben feltárhassuk, mivel segítségével a heterogén tumor különböző sejtpopulációinak molekuláris jellemzése valósulhat meg.

A nem-invazív molekuláris diagnosztika, mely kétség kívül forradalmasítja a jövőben a genetikai vizsgálati módszereket, szintén fejlesztéseink középpontjába került az utóbbi időben. Terveink szerint mind a tumoros betegségek, mind a magzati genetikai rendellenességek korai kimutatását lehetővé teszi ez a technológia.

Cégünk és akadémiai kutatócsoportunk számos hazai és nemzetközi kapcsolattal rendelkezik, akik részben kollaborációs partnerként működnek együtt velünk, részben magasan jellemzett betegmintákkal látják el kutatási projektjeinket.

Az általunk fejlesztett diagnosztikai eljárásokat túlnyomórészt újgenerációs szekvenálási technológiára építjük, melyek Ion Torrent és Illumina platformon is alkalmazhatók.

About us 1

Csapatunk legfőbb előnye, hogy diagnosztikai szolgáltatásainkat a folyton frissülő és bővülő szakirodalmi adatokhoz igazítjuk, munkatársaink kiterjedt laboratóriumi tapasztalatokkal rendelkező, innovatív szakemberek, akik lankadatlan lelkesedéssel követik a legfrissebb kutatási eredményeket és nyitottak a technológiai újításokra.